Varkensvlees met zoetzuursaus in kleine groenten

09/06/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 150 g mager varkensvlees, in reepjes en vervolgens in kleine brokjes gesneden
  • 40 g komkommer, in de lengterichting in vier gesneden, ontpit en vervolgens in fijne schijfjes gesneden.
  • 60 g in kwartjes gesneden tomaten
  • 40 g in dunne plakjes gesneden rode, gele en groene pepers
  • 1/4 gesnipperde Spaanse ui
  • 3 in kwartjes gesneden mini-maïskolven
  • 2 in kwartjes gesneden champignons
  • 40 g ananas in dobbelsteentjes
  • 15 g fijngesneden gember
  • 3 groene uien, in stukken van 3 cm versneden
  • 15 cl zoetzuursaus

Ter versiering: verse korianderblaadjes en in bloemvorm versneden rode radijsjes.

Bereidingswijze

De olie krachtig verhitten in de wok en het varkensvlees gedurende een minuut erin sauteren. Alle andere ingrediënten behalve de saus toevoegen en gedurende 30 seconden laten meekoken.

De zoetzuursaus erin omroeren en aan de kook brengen. Ongeveer een minuut laten pruttelen.

Overgieten in het dienbord, de korianderblaadjes erover strooien en verder versieren met de versneden radijzen. Onmiddellijk opdienen.

uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne

Lees meer over:

Onze partners