Varkensspiesjes op Toscaanse wijze

10/06/11 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 dunne varkenslapjes
  • 4 dunne plakken drooggezouten rauwe ham
  • 12 salieblaadjes
  • 12 zongedroogde tomaatjes
  • 2 dl tomatencoulis
  • 100 g doperwten
  • 4 sjalotten
  • 1 scheut Noilly Prat of droge sherry
  • 1 klont bakboter
  • Vers gemalen peper, zout
  • 1 toef verse basilicumblaadjes
  • 1 pak spaghetti

Bereidingswijze

Snij de varkenslapjes in drie of vier stukken, omwikkel met een plakje ham en rijg vervolgens aan spiesjes, mooi afgewisseld met een salieblaadjes en een zongedroogd tomaatje. Bak mooi gaar in de hete bakboter en hou warm.

Bereid intussen de saus voor de spaghetti. Fruit de gepelde en gesnipperde sjalotten aan in de boter, voeg de doperwten toe en laat een paar minuten doorstoven. Overgiet met de tomatencoulis en breng op smaak met een scheutje Noilly Prat, vers gemalen peper en zout. Laat flink doorstoven tot de erwten gaar zijn en de saus wat ingedikt is. Meng er tot slot de versgehakte basilicum en de beetgaar gekookte spaghetti door. Schep in diepe borden en schik er een varkensspiesje bovenop. Serveer meteen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners