Varkensslaatje met rode vruchten

10/06/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 varkensmignonnetten
  • Vers gemalen zwarte peper, zout
  • 100 g boter om te bakken
  • 250 g gemengde sla
  • 350 g gemengde rode vruchten (aardbeien, frambozen, rode bessen)
  • 2 dl arachide-olie
  • Â1/2 dl frambozenazijn
  • 1 scheutje balsemienazijn

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en laat daarin het vlees lichtjes kleuren. Kruid met peper en zout en laat mooi gaar bakken. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Deglaceer de braadjus met balsemienazijn en giet in een schotel. Voeg er vervolgens de arachide-olie en de frambozenazijn bij en kruid met peper en zout. Klop op met de garde en voeg de schoongemaakte en eventueel wat kleiner gesneden rode vruchten toe.

Snijd het vlees in flinter dunne reepjes. Verdeel de schoongemaakte sla over vier borden en verdeel daarop het vlees. Overgiet met de vinaigrette met de rode vruchten en serveer met knapperig stokbrood.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners