Varkensoesters met blauwe druiven

09/06/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 varkensoesters
  • 15 g boter
  • 150 g blauwe druiven
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuifje gember
  • Zout, peper

Bereidingswijze

Was de druiven, ontvel en ontpit ze. Bak de varkensoesters 5 à 6 minuten aan elke kant in de warme boter en kruid met peper en zout. Snij ondertussen een dunne schil van de sinaasappel in fijne reepjes, leg ze 5 minuten in kokend water en spoel ze daarna af onder koud water. Pers de sinaasappel uit. Neem het vlees uit de pan en hou het warm. Blus de pan met het sinaasappelsap. Schraap al het vleessap goed los, voeg de gember, suiker en de uitgelekte schillen toe en laat de saus enkele minuten inkoken. Voeg de druiven toe en verwarm zachtjes gedurende maximum 2 minuten.

Bind de saus eventueel met instant bruine roux en giet ze over het vlees.

Voorbereiding: 30 min.

Bereiding: 20 min.

Onze partners