Varkenskoteletten in looksaus

09/06/11 om 09:27 - Bijgewerkt om 09:27

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 mooie varkenskoteletten
  • 1 klont boter om te bakken
  • Â1/2 kg zilveruitjes
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl vleesbouillon
  • 1 dl verse room
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Vers gemalen peper, zout

Bereidingswijze

Trek alle teentjes uit het bolletje look en laat ze, zonder te pellen, 30 minuten koken tot ze mooi gaar zijn. Smelt de boter en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren samen met de gepelde zilveruitjes. Bestuif met de bloem, kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten stoven. Pel de gekookte look, pureer met de mixer en voeg de room toe. Neem het vlees uit de pan en hou warm. Voeg de gepureerde lookroom bij de zilveruitjes en de braadjus van het vlees en laat kort opkoken en wat indikken. Meng er tot slot de gehakte peterselie door. Schik het vlees op warme borden en overgiet met de looksaus. Serveer met broccoli en gebakken aardappelen.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners