Varkenskotelet met rapenstoemp en tijm

08/06/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Varkenskotelet met rapenstoemp en tijm

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 bos rapen
  • 2 dl room
  • 3 takjes afgeriste tijm
  • nootmuskaat
  • 4 varkenskoteletten
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rapen en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Kook de aardappelen en rapen samen gaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Doe dit weer bij de groenten, samen met de room en tijm. Plet tot een ruwe stoemp en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bak de koteletten in boter op een vrij hoog vuur. Kruid de koteletten met peper en zout en haal ze uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Serveer met de stoemp en de bakjus van het vlees.

Tip

Wie het wat pittiger wil, kan een scheut azijn bij de stoemp doen. Azijn en rapen gaan zeer goed samen.

Lees meer over:

Onze partners