Varkenshammetje met chutney van ananas en gedroogde pruimen

03/02/16 om 19:40 - Bijgewerkt om 20:18

Varkenshammetje met chutney van ananas en gedroogde pruimen

Varkenshammetje met chutney van ananas en gedroogde pruimen © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1/2 ananas

12 gedroogde pruimen

2 dl water

100 g suiker

1,5 dl witte wijnazijn

1 fijngehakte gedroogde rode Spaanse peper

1/2 wittekool

100 g zeezout

2,5 dl verse mayonaise

5 el fijngehakte hazelnoten

1 tot 2 varkenshammetje(s) (kant-en-klaar gekookt en gebakken)

Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen (van 1 bij 1 cm). Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen. Doe beide in een pan met het water, de suiker, de azijn en de Spaanse peper en laat gedurende 30 tot 40 min. pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig water toe, maar zorg ervoor dat de saus zuurzoet blijft.

Snij de wittekool in fijne repen, meng met zout en laat gedurende 15 min. trekken. De wittekool zal zachter van textuur en smaak worden. Giet ze nadien grondig af en meng met de mayonaise en de hazelnoten. Controleer de kruiding.

Warm het varkenshammetje op in de oven en versnij het vlak voor het opdienen. Serveer met de chutney en de salade.

Onze partners