Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus

10/02/16 om 14:00 - Bijgewerkt om 16:06

Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus

© gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g tagliatelle (natuur of met tomaat)
  • 1 varkenshaasje (± 500 g)
  • 50 g boter
  • 200 ml vloeibare room
  • 1 el mosterd
  • 2 el cognac
  • 4 el groene peper in pekel
  • peterselie

Bereidingswijze

Kook de pasta in een grote hoeveelheid gezouten water met een scheutje olie. Snij het varkenshaasje in plakken van 1 cm. Kruid met peper en zout. Bak het vlees kort aan op een hoog vuur in 25 g boter (2 minuten aan elke kant). Leg de medaillons in een ovenschotel. Zet 10 minuten in de oven op 120°C.

Verwarm de rest van de boter. Voeg de groene peper, de room en 1 eetlepel van de vleesjus toe. Breng kort aan de kook. Meng er de mosterd en de cognac door. Laat 2 à 3 minuten sudderen. Breng op smaak.

Schep de pasta in warme borden. Overgiet met saus en schik er telkens 2 à 3 medaillons op. Kruid met peper en versier met peterselie.

Lees meer over:

Onze partners