Varkenshaasje in rode curry

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 el rode currypasta
  • 1 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 dl kokosmelk
  • 1,5 dl water
  • 600 g varkenshaas, in plakken
  • 100 g kousenband of prinsessenbonen
  • 3 limoenblaadjes
  • geraspte limoenschil
  • 1 el suiker
Zelf rode curry maken
  • 10 gedroogde rode pepertjes
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 stengel fijngehakt citroengras
  • 6 teentjes knoflook
  • 100 g gesnipperde ui
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el geraspte limoenschil
  • 1,5 el garnalenpasta
  • 1 tl zout
Bereiding
  1. De rode pepertjes een tijdje laten weken. De korianderzaadjes roosteren. Alle ingrediënten mengen en pletten in een vijzel of vermalen met behulp van de foodprocessor. Afgedekt met een laag olie bewaart de pasta vrij lang.
  2. Wat olie verwarmen en de versneden ui met 1 eetlepel van de pasta fruiten. De kokosmelk en het water toevoegen en alles aan de kook brengen. Het vlees, de voorgekookte kousenband, suiker, versnipperde limoenblaadjes en geraspte limoenschil toevoegen.
  3. Alles laten pruttelen tot het vlees gaar is. Dien het varkenshaasje in rode curry op met gekookte of gestoomde rijst en desgewenst gewokte Thaise kool met oestersaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content