Varkenshaasje in rode curry

08/06/11 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 el rode currypasta (in de handel kopen of zelf bereiden)
  • 1 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 dl kokosmelk
  • 1,5 dl water
  • 600 g varkenshaas, in plakken gesneden
  • 100 g kousenband of prinsessenbonen
  • 3 limoenblaadjes
  • geraspte limoenschil
  • 1 el suiker

Als je zelf rode curry maakt:

  • 10 gedroogde rode pepertjes
  • een tl korianderzaad
  • een stengel fijngehakt citroengras
  • 6 teentjes knoflook
  • 100 g gesnipperde ui
  • een el geraspte gember
  • 1 el geraspte limoenschil
  • 1,5 el garnalenpasta
  • een tl zout

Bereidingswijze

De rode pepertjes een tijdje laten weken. De korianderzaadjes roosteren. Alle ingrediënten mengen en pletten in een vijzel of vermalen met behulp van de foodprocessor. Afgedekt met een laag olie bewaart de pasta vrij lang.

Wat olie verwarmen en de versneden ui met 1 eetlepel van de pasta fruiten. De kokosmelk en het water toevoegen en alles aan de kook brengen. Het vlees, de voorgekookte kousenband, suiker, versnipperde limoenblaadjes en geraspte limoenschil toevoegen. Alles laten pruttelen tot het vlees gaar is. Opdienen met gekookte of gestoomde rijst en, indien gewenst, gewokte Thaise kool, overgoten met oestersaus.

Lees meer over:

Onze partners