Varkenshaasje in een deegjasje

09/06/11 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes van 400 g elk
  • Â1/2 kg bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g boter
  • Vers gemalen peper, zout
  • Voor de saus
  • 250 g roomboter
  • 1 glas schuimwijn
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 scheut Noilly Prat of droge sherry
  • 2 sjalotten
  • 50 g verse geitenkaas

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot twee mooi gelijke plakken. Meng de geitenkaas met de tuinkruiden en bestrijk daarmee het deeg, maar blijf op een paar centimeter van de randen. Schik daarop het met peper en zout gekruide vlees en vouw het deeg mooi dicht over het vlees. Knijp de randen goed aan en bestrijk met losgeklopt eigeel. Leg op een flink ingevette bakplaat van de op 200°C voorverhitte oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Bedek eventueel met een vel alu-folie als het deeg te fel kleurt.

Bereid intussen de saus. Fruit de gesnipperde sjalotten aan in een klontje boter en deglaceer met schuimwijn, witte wijn, azijn en Noilly Prat. Laat op hoog vuur tot op de helft inkoken en klop er vervolgens de in klontjes verdeelde ijskoude roomboter door en tot slot de geitenkaas.

Neem het vlees uit de oven en snij in mooi gelijke plakken. Verdeel die over warme borden en schep de saus ernaast. Serveer met lintspaghetti en in boter gestoofde bladspinazie.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners