Varkenshaas wellington met gedroogde ham, asperges en hollandaise van gedroogde ham

09/04/15 om 13:08 - Bijgewerkt om 13:18

Varkenshaas wellington met gedroogde ham, asperges en hollandaise van gedroogde ham

Varkenshaas wellington met gedroogde ham, asperges en hollandaise van gedroogde ham © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

250 g champignons

boter

1 dl room

peper en zout

600 g varkenshaas

handvol grote spinaziebladeren

8 tot 10 sneden gedroogde ham

kant-en-klaar bladerdeeg

1 losgeklopte eierdooier

3 dl bruine fond

1 dl room

500 g tot 1 kg witte asperges

gebakken krielaardappelen

Voor de hollandaise:

500 g boter

2 eierdooiers

het sap van 1/2 citroen

2 sneden gedroogde ham

zwarte (!) peper en zout

Snij champignons zeer fijn en bak net gaar in boter. Voeg room toe en laat indikken. Kruid bij, laat afkoelen. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid bij. Blancheer spinaziebladeren in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken. Wikkel varkenshaas eerst in spinazie en dan in gedroogde ham. Kruid elke laag licht bij. Leg dan op een plak bladerdeeg. Leg bovenop het vlees de champignons en vouw het deeg voorzichtig dicht met de naad naar onderen. Bestrijk met losgeklopte eierdooier en bak 40 min. in een oven van 200°C. Kook voor de saus de fond tot de helft in. Monteer met boter en wat room, kruid bij. .Kook asperges beetgaar in lichtgezouten water. Smelt voor de hollandaise de boter. Klop de eierdooiers los met wat water en het citroensap. Klop geleidelijk tot een dikke warme mayonaise met de boter. Snij ham in zeer fijne repen, doe bij de saus. Kruid bij en giet over de asperges. Geef er krielaardappelen bij en de bruine saus.

Onze partners