Varkenshaas wellington met gedroogde ham, asperges en hollandaise van gedroogde ham
Voor 4:
Voor 4:
250 g champignons
boter
1 dl room
peper en zout
600 g varkenshaas
handvol grote spinaziebladeren
8 tot 10 sneden gedroogde ham
kant-en-klaar bladerdeeg
1 losgeklopte eierdooier
3 dl bruine fond
1 dl room
500 g tot 1 kg witte asperges
gebakken krielaardappelen
Voor de hollandaise:
500 g boter
2 eierdooiers
het sap van 1/2 citroen
2 sneden gedroogde ham
zwarte (!) peper en zout
Snij champignons zeer fijn en bak net gaar in boter. Voeg room toe en laat indikken. Kruid bij, laat afkoelen. Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid bij. Blancheer spinaziebladeren in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken. Wikkel varkenshaas eerst in spinazie en dan in gedroogde ham. Kruid elke laag licht bij. Leg dan op een plak bladerdeeg. Leg bovenop het vlees de champignons en vouw het deeg voorzichtig dicht met de naad naar onderen. Bestrijk met losgeklopte eierdooier en bak 40 min. in een oven van 200Ā°C. Kook voor de saus de fond tot de helft in. Monteer met boter en wat room, kruid bij. .Kook asperges beetgaar in lichtgezouten water. Smelt voor de hollandaise de boter. Klop de eierdooiers los met wat water en het citroensap. Klop geleidelijk tot een dikke warme mayonaise met de boter. Snij ham in zeer fijne repen, doe bij de saus. Kruid bij en giet over de asperges. Geef er krielaardappelen bij en de bruine saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier