Varkensgyros met ananas

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

800 varkenskarbonade in dunne reepjes

2 gele paprika’s

2 dikke uien

1 groot blik ananasblokjes op siroop

1dl kippenbouillon

1 klein stukje gember

1 flinke bos lente-uitjes

Vers gemalen peper, zout

1 eetlepel kummelpoeder

1 eetlepel kruidenmengeling voor gyros

1 eetlepel bloem

100 g boter om te bakken

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin het vlees met de grof gehakte uien aan alle kanten 10 minuten mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout, kummelpoeder en de kruiden voor de gyros.

Voeg de bouillon en de ananassiroop toe en breng op smaak met wat geraspte gember. Laat nog 10 minuten doorstoven en voeg dan de in reepjes gesneden paprika’s en de blokjes ananas toe. Laat nog 10 minuten stoven en bestrooi net voor het serveren met de gehakte lente-uitjes.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content