Varkensgehakt met basilicum (phad moo sub)

10/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 1,5 el plantaardige olie
  • 1 el Thaise rodekerriepasta
  • 3 el grofgehakte knoflook
  • 3 el gesnipperde sjalotten
  • 450 g varkensgehakt
  • 2 el vissaus
  • 3 el kokosmelk
  • 2 el suiker
  • 1 flinke handvol versgehakte basilicumblaadjes (liefst Thaise basilicum)

Bereidingswijze

Verwarm een wok of een grote sauteerpan op gematigd vuur. Giet er de olie in. Voeg zodra de olie heet is of een beetje begint te roken de kerriepasta toe en sauteer voorzichtig gedurende 1 minuut tot de pasta begint te smelten. Voeg vervolgens de knoflook en de sjalotten toe en roerbak dit mengsel nog gedurende 1 minuut.

Voeg daarna het varkensvlees toe en sauteer opnieuw gedurende 3 minuten. Voeg dan de vissaus, de kokosmelk en de suiker toe. Sauteer 3 minuten. Voeg tot slot het versgehakte basilicum toe en sauteer gedurende 1 minuut. Dien meteen op, met geroerbakte groenten en noedels of rijst.

Lees meer over:

Onze partners