Varkensgebraad met geraspte venkel en sinaasappel

8618469

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 varkensgebraad
  • 2 el honing
  • 3 el tijm
  • 1 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 600 g bintjes (aardappel)
  • pickles
  • peper en zout
  • beetje dragon
  • wijnazijn (bv. Chardonnay)
  • olijfolie
  • scheutje sojamelk
  • 200 ml melk

Bereiding

  1. Leg het vlees in een hete pan met olie en bak mooi bruin langs beide kanten. Kruid met peper en zout. Bestrijk met de honing en kruid met tijm. Zet het vlees in de oven voor 20 minuten op 180 °C.
  2. Snijd de venkel in fijne plakjes en spoel deze in ijskoud water. Giet af met een zeef. Besprenkel de venkel met wat olie en kruid met een snuifje zout en peper.
  3. Hak de verse dragon en strooi over het vlees.
  4. Schil de sinaasappel door met een mes voorzichtig tussen de schil en het vruchtvlees te snijden (à vif). Snijd nadien in partjes, dit doe je door telkens mooi langs de vliezen te snijden. Voeg de partjes toe aan de venkel.
  5. Pers de rest van de sinaasappel uit boven het mengsel. Meng alles goed, voeg olijfolie toe en giet er wat azijn over. Laat even rusten in de koelkast.
  6. Schil de aardappelen en kook ze. Plet de aardappelen met een vork en roer er de pickles onder. Giet er de melk bij en kruid met peper en zout. Voeg wat olijfolie toe. Het hoeft geen echte puree te zijn, maar mag eerder geprakte aardappel zijn.
  7. Haal het vlees uit de oven, leg het op een schaal en giet er het braadvocht over heen. Hergebruik de bakresten in de pan en deglaceer met sojamelk. Laat dit even goed doorkoken en roer alle aanbaksels van het vlees los zodat de smaak ervan goed opgenomen wordt in de aangedikte saus. Giet de saus door een zeef en werk af met een beetje zout en peper. Roer met een garde door het mengsel. Voeg nog wat fijngesneden dragon toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content