Varkensgebraad met gedroogd fruit en knolselderiepuree

26/01/17 om 13:59 - Bijgewerkt om 14:26

Varkensgebraad met gedroogd fruit en knolselderiepuree

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 400 g gedroogd fruit (bv. abrikozen, gele rozijnen en cranberry's)
  • 5 cl armagnac
  • 1 kleine knolselderie
  • 2 stengels selderij
  • 1 l gevogeltefond
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 40 g boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Laat het gedroogd fruit weken in de armagnac.
  3. Schil de knolselderie en de selderij en snij in stukken. Kook 20 minuten in de gevogeltefond op hoog vuur tot de groenten zeer gaar zijn. Giet af en pureer met een scheut gevogeltefond tot de gewenste consistentie. Kruid naar smaak en hou warm.
  4. Snij de varkenshaasjes open in de lengte en leg ze open. Kruid met peper en zout. Giet het gedroogd fruit af, maar bewaar de armagnac. Vul het varkensvlees met het fruit, wikkel voorzichtig dicht en bind stevig vast met keukengaren.
  5. Leg de gevulde varkenshaasjes in een beboterde braadslee. Bestrijk met de boter en kruid met peper en zout. Giet er de armagnac bij, voeg 10 cl gevogeltefond toe en bak 20 à 25 minuten in de oven. Let op dat het vlees niet te bruin bakt; het moet binnenin nog lichtjes rosé zijn.
  6. Leg de varkenshaasjes na het bakken op een snijplank, bedek met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten voor het versnijden. Schep het vet van de vleesjus.
  7. Serveer de versneden varkenshaasjes met de knolselderiepuree.Werk af met de vleesjus.

Onze partners