Vanilleroomijs

10/06/11 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1,050 l melk
  • 0,375 l vloeibare room
  • 65 g eierdooiers
  • 240 g suiker
  • 70 g melkpoeder
  • 116 g boter
  • 90 g invertsuiker (of 80 g glucose)
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Melk, room en eierdooiers in een grote pan doen en heel goed omroeren. Suiker en melkpoeder toevoegen. Het vanillestokje opensnijden en het binnenste eruit halen. Zowel het stokje als de vanille in een kom doen en goed roeren. Al roerend verwarmen tot exact 85 °C. Alles zeven en in een metalen pot en snel laten afkoelen. 1 nacht in de koeling plaatsen en 's anderdaags opdraaien in de ijsmachine.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners