Vanilleijs

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Vanilleijs

Ingrediënten

Voor 6 tot 8:

  • 6 dl dagverse melk
  • 5 dl verse room
  • 1 dl melk
  • 2 stokjes vanille
  • 12 eierdooiers
  • 340 g S2-suiker

Bereidingswijze

Snij de stokjes vanille over de lengte doormidden. Voeg 1 dl melk toe en verhit. Haal op het kookpunt van het vuur en laat 10 minuten trekken. Klop de eierdooiers samen met 170 g suiker enkele minuten lang dooreen. Verhit de room samen met 170 g suiker tot 40°. Voeg de geklopte eiderdooiers toe en verhit verder tot 80°.

Haal 6 dl verse melk uit de koelkast en schenk deze hoeveelheid rechtstreeks in het hete mengsel. Het kookproces wordt zo ineens onderbroken.Verwerk in de ijsmachine.

* Van deze bereiding kan ook tuttifrutti-ijs worden gemaakt. Meng hiervoor 400 g gekonfijte vruchten door het opstijvende vanilleijs, zoals kersen in meerdere kleuren, schilletjes van sinaasappel en cederappel, ananas en zelfs engelkruid... Strooi in de draaiende ijsmachine

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners