Vanilleijs

10/06/11 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

Geef je waardering

Vanilleijs

Ingrediënten

Voor 6 tot 8:

  • 6 dl dagverse melk
  • 5 dl verse room
  • 1 dl melk
  • 2 stokjes vanille
  • 12 eierdooiers
  • 340 g S2-suiker

Bereidingswijze

Snij de stokjes vanille over de lengte doormidden. Voeg 1 dl melk toe en verhit. Haal op het kookpunt van het vuur en laat 10 minuten trekken. Klop de eierdooiers samen met 170 g suiker enkele minuten lang dooreen. Verhit de room samen met 170 g suiker tot 40°. Voeg de geklopte eiderdooiers toe en verhit verder tot 80°.

Haal 6 dl verse melk uit de koelkast en schenk deze hoeveelheid rechtstreeks in het hete mengsel. Het kookproces wordt zo ineens onderbroken.Verwerk in de ijsmachine.

* Van deze bereiding kan ook tuttifrutti-ijs worden gemaakt. Meng hiervoor 400 g gekonfijte vruchten door het opstijvende vanilleijs, zoals kersen in meerdere kleuren, schilletjes van sinaasappel en cederappel, ananas en zelfs engelkruid... Strooi in de draaiende ijsmachine

Onze partners