Vanille-karamelvla

09/06/11 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 200 g suiker
  • 10 eieren

Bereidingswijze

Neem een grote pan en breng er de melk en een in 2 gespleten vanillestokje aan de kook. Laat het daarna 10 minuten trekken.

Neem een kom en breek acht eieren en scheid het eiwit van de eierdooiers. Voeg ook twee hele eieren bij de dooiers en klop het mengsel op samen met 150 gram suiker. Zorg ervoor dat het een wit en schuimig mengsel wordt.

Voeg er dan de hete melk (vanillestokje verwijderen) bij en blijf goed roeren. Giet dit mengsel in een vuurvaste schotel en plaats het gedurende 40 minuten in de oven op 180° C.

Laat de vla dan lichtjes afkoelen en bestrooi het met de rest van de suiker.

Zet de vla nog ongeveer 15 minuten onder de grill zodat de suiker mooi bruin karameliseert. Laat de vla daarna afkoelen en plaats ze nog twee uur in de koelkast alvorens op te dienen.

Lees meer over:

Onze partners