Vanille-ijs met salade van rode vruchten, gekarameliseerde perziken en frambozensaus

© Getty

Nodig voor vier personen
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 150 g bosaardbeien
  • 100 g braambessen
  • 2 perziken (of gele nectarines)
  • 150 g frambozen
  • 150 g bosbessen
  • 100 g aalbessen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl Grand Marnier
  • 300 g frambozen voor de saus
  • 100 g suiker
Bereiding
  1. De saus bereiden: 300 g frambozen opwarmen met 100 g suiker, pureren, eventueel indikken met maïszetmeel en laten afkoelen.
  2. De perziken schillen, in plakjes snijden en in boter en suiker laten karameliseren. Overgieten met sinaasappelsap. Het vuur hoog draaien, en flamberen met likeur (pas op voor de brandende dampen).
  3. Leg in ieder bord een bol ijs. Leg de rode vruchten rond het vanille-ijs en de plakjes perzik rond de vruchten. Overgiet met saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content