Vanille-ijs met salade van rode vruchten, gekarameliseerde perziken en frambozensaus

09/06/11 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 bollen vanille -ijs
  • 150 g bosaardbeien
  • 100 g braambessen
  • 2 perziken (of gele nectarines)
  • 150 g frambozen
  • 150 g bosbessen
  • 100 g aalbessen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl Grand Marnier

Saus :

  • 300 g frambozen
  • 100 g suiker

Bereidingswijze

De saus bereiden : 300 g frambozen opwarmen met 100 g suiker, pureren, eventueel dikken met maïszetmeel en laten afkoelen.

De perziken schillen, in plakjes snijden en in boter en suiker laten karameliseren. Overgieten met sinaasappelsap. Het vuur hoog draaien, en flamberen met likeur (pas op voor de brandende dampen). Leg in ieder bord een bol ijs. Leg de rode vruchten rond het ijs en de plakjes perzik rond de vruchten. Overgiet met saus.

Onze partners