Vanille-ijs met salade van rode vruchten, gekarameliseerde perziken en frambozensaus
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Nodig voor vier personen
- 4 bollen vanille-ijs
- 150 g bosaardbeien
- 100 g braambessen
- 2 perziken (of gele nectarines)
- 150 g frambozen
- 150 g bosbessen
- 100 g aalbessen
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 dl Grand Marnier
- 300 g frambozen voor de saus
- 100 g suiker
Bereiding
- De saus bereiden: 300 g frambozen opwarmen met 100 g suiker, pureren, eventueel indikken met maïszetmeel en laten afkoelen.
- De perziken schillen, in plakjes snijden en in boter en suiker laten karameliseren. Overgieten met sinaasappelsap. Het vuur hoog draaien, en flamberen met likeur (pas op voor de brandende dampen).
- Leg in ieder bord een bol ijs. Leg de rode vruchten rond het vanille-ijs en de plakjes perzik rond de vruchten. Overgiet met saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier