Uitsmijtertje tonijnfilet met avocadosalade en oosterse vinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1/2 avocado

2 el limoensap

peper en zeezout

4 korianderblaadjes

1 el sojasaus (Lima tamari classic)

2 el sesamolie

1 el olijfolie

1 kl rijstwijn (Wakama mirin)

100 g filet van zeer verse rode tonijn

20 g boter

2 verse scharreleitjes

Pel de avocado en snij het vruchtvlees in ‘brunoise’, breng op smaak met limoensap, peper, zeezout en olijfolie en twee fijngesneden korianderblaadjes. Meng sojasaus, 1 eetlepel limoensap, rijstwijn, sesamolie en de rest van de fijngesneden koriander voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Laat de boter smelten en bak de losgeklopte eitjes tot een smeuïge omelet. Schik de avocadosalade onderaan de bordjes, leg er een stukje tonijnfilet op en leg bovenaan wat van de omelet. Werk het hapje af met vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content