Uier met savooikool en mosterdsaus

10/06/11 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 sneden uier van 140 g
  • 50 g boter
  • 3 el versnipperde sjalot
  • 1,5 dl droge, witte wijn
  • 4 dl room
  • peper en zout
  • 1/2 el graanmosterd
  • 30 g bloem
  • 4 aardappels om te koken
  • 1/2 savooikool

Bereidingswijze

Kook de aardappelen. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Snij de grote nerven weg. Snij de kool in fijne reepjes en kook deze gaar in lichtgezouten water. Koel de kool onmiddellijk af in koud water, zodat de mooie groene kleur blijft. Stoof de uitgelekte kool in gesmolten boter en kruid met peper en zout.

Kruid de vier sneden uier, bestrooi met bloem en bak in boter tot de uier goudbruin is aan beide kanten. Verwijder de uier en stoof de sjalot in dezelfde pan. Blus de warmte met witte wijn en laat het vocht inkoken tot de helft. Voeg de room toe en kook opnieuw tot de helft van het volume in.

Werk de saus af met mosterd (daarna niet meer koken). Verdeel de kool over vier warme borden. Leg de uier op de kool, giet de mosterdsaus over de uier en leg een aardappel op ieder bord.

Onze partners