Uientaartjes met gekaramelliseerde peren, brie en walnoten

05/01/12 om 14:06 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:31

Uientaartjes met gekaramelliseerde peren, brie en walnoten

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 50 g boter, plus een klontje voor de peren
  • 3 el olijfolie
  • 3 grote uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 rijpe maar stevige peren
  • 2 tl suiker
  • 4 plakjes brie
  • 25 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Smelt 50 g boter en de olijfolie in een pan en snij de uien in dunne plakjes. Voeg de uien, samen met 1 el water, toe aan de pan, dek af en fruit 30 min. op een laag vuur tot de uien zacht zijn. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 30 min. fruiten tot de uien mooi goudbruin zijn. Kruid naar smaak, hak de rozemarijn fijn en roer onder de uien. Laat afkoelen tot lauw.

Verwarm de oven voor op 220°C. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Snij het bladerdeeg in 4 rechthoeken van 8 cm bij 15 cm. Leg op de bakplaten. Spreid de uiencompote uit over het deeg. Schil de peren, verdeel in vieren en verwijder het klokhuis.

Snij het vruchtvlees in plakjes en bak deze op een hoog vuur in een klontje boter met de suiker. Schik op de uien. Leg er de brie op de peren. Bak 15 min. in de oven. Werk af met de walnoten en serveer, indien gewenst met een pittige raketsla.

Lees meer over:

Onze partners