Uiensoep met diablotins

09/06/11 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Uiensoep met diablotins

Voor 4:

  • 4 uien
  • 1 preiwit
  • 1/2 tak bleekselderij
  • boter
  • 2,5 liter groente- of gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • een handvol vers wit broodkruim

Voor de diablotins:

  • 2 sneden toastbrood van 1/2 cm dik
  • boter
  • groentepulp uit de roerzeef
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Houd 3 eetlepels van de ui apart. Stoof de rest glazig in boter, bevochtig met bouillon. Kruid met peper, zout en kruidentuil en laat zacht gaarkoken.

Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klont boter. Bak de resterende ui in boter en doe bij de soep.

Snijd het toastbrood in ruiten, besmeer met boter en kleur in de pan. Besmeer met de uienpuree uit de roerzeef, bestrooi met geraspte kaas en gratineer onder de grill. Leg in de soep en serveer.

Tijd: 35'

Lees meer over:

Onze partners