Uiengarbure

09/06/11 om 18:22 - Bijgewerkt om 18:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 liter:

  • 6 uien
  • 1 preiwit
  • 1/2 tak bleekselderij
  • boter
  • 2 l blanke fond of gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • een handvol vers wit broodkruim

Voor de diablotins:

  • 2 sneden toastbrood van 1/2 cm
  • boter
  • groentepulp uit de roerzeef
  • peper en zout
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren en overgiet met de fond of bouillon. Kruid met peper, zout en kruidentuil en laat zacht gaarkoken. Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klontje boter.

In een garburesoep is broodkruim het bindmiddel. Traditioneel worden bij dit soort pureesoepen 'diablotins' geserveerd : getoaste stukken brood bedekt met groentepuree (die overblijft in de roerzeef na het roerzeven van de soep) of met een dikke kaassaus en bestrooid met geraspte kaas en nadien gegratineerd.

Onze partners