Uienbhaji's met erwten

09/06/11 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 150 g gedopte erwten
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el verse koriander
  • 1 el limoensap
  • 2 el arachideolie
  • 4 à 5 el water
  • arachideolie, om te frituren,
  • mangochutney, om te serveren

Bereidingswijze

Blancheer de erwten 1 minuut in ongezouten kokend water. Halveer de ui en snij hem in dunne ringen. Hak de peper en gember fijn. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg de erwten, ui, peper en gember toe.

Snij de verse koriander (steeltjes en al) fijn en voeg toe aan de kom. Voeg het limoensap, de olie en enkele eetlepels water toe. Meng tot een vrij stevig beslag. Voeg eventueel wat meer water toe als het te droog is. Laat 10 minuten rusten, terwijl de frituurolie opwarmt tot 180°C.

Laat eetlepels van het beslag in de olie vallen en frituur enkele minuten tot de bhaji's goudbruin zijn. Frituur niet meer dan drie à vier bhaji's tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met de mangochutney.

Onze partners