Tzatziki soep

10/06/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 komkommer
  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • geraspte zeste van een onbespoten citroen
  • 3 theelepels fijn gehakte verse munt
  • een scheutje citroensap
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Deze soep is de vloeibare versie van de Griekse tzatziki dip. De komkommer met schil en al raspen. De yoghurt met 1 dl water kloppen en vermengen met de geraspte komkommer, geperste knoflook, zeste van citroen, gehakte munt, zout en peper. De soep minstens een uur in de koelkast houden. De soep roeren en naar smaak bijkruiden met een weinig citroensap, zout en peper. Indien de soep te dik is, kan men nog wat water door de soep mengen.

Onze partners