Tzatziki met scampispies

© Getty

Voor 4 personen

Voor de tzatziki

  • 300 g komkommer
  • 20 muntblaadjes
  • 2 takjes platte peterselie
  • sap van 1 citroen
  • 100 g Griekse yoghurt
  • cayennepeper
  • tabasco
  • 1 tl zout

Voor de scampispies

  • scampi’s
  • lange cocktailprikkers
  • cayennepeper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Afwerking

  • toast
  • 12-tal kleine muntblaadjes
Bereiding
  1. Tzatziki: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange julienne (staafjes, ca. 3 mm dik). Laat uitlekken op een keukenhanddoek, dep droog. Snij munt en peterselie fijn, meng met het citroensap door de yoghurt. Kruid met een snuifje cayennepeper, enkele druppels tabasco en zout. Voeg de komkommer toe, meng voorzichtig, laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  2. Spiesjes: steek de scampi’s op de cocktailprikkers, kruid met een weinig cayennepeper, zout en paprikapoeder. Bak net gaar in olijfolie.
  3. Serveer met de tzatziki en met toast. Versier met verse munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content