Tussenrib met Parijse champignons in roomsaus

09/06/11 om 17:44 - Bijgewerkt op 04/03/16 om 14:13

Voor liefhebbers van stevige schotels.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 tussenribstukken
  • 100 g gehakte sjalot
  • 2,5 dl bruine jus
  • 2,5 dl room
  • 100 g tuinkers
  • 1/2 kg Parijse champignons
  • margarine
  • madera
  • port
  • 50 g verse boter
  • 2 flesjes Leffe Blond

Bereidingswijze

Snijd de champignons in vier en bak ze in wat margarine.

Giet vervolgens de room en wat bruine jus erbij en laat inkoken tot sausdikte.

Werk verder af met port, madera, peper en zout. Stoof de versnipperde sjalotjes in boter en blus met Leffe Blond. Laat dit alles inkoken tot de helft, voeg er dan pas de rest van de bruine jus aan toe en laat opnieuw inkoken.

Werk af met een klontje boter, peper en zout.

Bak de tussenribstukken.

Giet de Leffesaus op de bodem van een warm bord, leg hierop het vlees en de champignons en garneer met wat tuinkers.

Dien op met aardappelen naar keuze.

Onze partners