Tulpen met sorbet en vers fruit

10/06/11 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 90 g kristalsuiker
  • 2 eiwitten
  • 50 g zachte boter
  • 50 g bloem
  • sorbet of vanille-ijs naar keuze
  • passend vers seizoenfruit (rode vruchten, peer, meloen enz.)

Bereidingswijze

Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw. Roer de zachte boter door de sneeuw en vervolgens de bloem. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm vier cirkels met het beslag en bak deze 5 tot 10 minuten. Haal de ovenlade uit de oven wanneer het deeg goudbruin kleurt.

Leg de rondjes deeg over vier glazen zodat er vier tulpvormige mandjes ontstaan. Laat het deeg afkoelen en vul met sorbet of roomijs en bijpassend fruit (bij kaneelijs passen appeltjes en rozijnen, bij vanille-ijs passen aardbeien enz.).

Lees meer over:

Onze partners