Tuinbonen op de manier van Athonite

09/06/11 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/2 kg gedroogde tuinbonen
  • 1/2 kg spinazie
  • 1/2 kg snijbiet
  • een handje platte peterselie
  • een handje dille
  • 2 à 3 grofgehakte uien
  • 1 glas olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • zout en peper
  • 1 el sojasaus (tamari)

Bereidingswijze

Zet de tuinbonen de dag voordien te week in een recipiënt met ruim water. De volgende dag verfrist men het water. De bonen opzetten in koud water en 15 à 20 minuten zachtjes laten koken. Giet dit kookwater af. Giet vers water bij de bonen, breng opnieuw aan de kook en laat pruttelen tot de bonen half gaar zijn. Voeg de grofgesneden groenten, olijfolie, zout, peper en citroensap toe. Laat alles verder pruttelen onder halfgesloten deksel tot bijna al het vocht is verdampt. De saus dient ingedikt te zijn. Een half uur voor het einde de dille en de platte peterselie toevoegen. Op smaak brengen met sojasaus.

Onze partners