Trio van crostini

  • Moeilijkheid

Voor 12 crostini:

wilde mengeling van jonge slablaadjes (Belgische kropsla, raketsla, krulsla, blaadje zurkel en of bloedkruid enz.).

zachte olijfolie (uit Ligurië, van taggiascaolijven)

jonge aceto balsamico of citroensap

fleur de sel uit de Camargue

zwarte peper

12 getoaste driehoekjes zuurdesemtarwebrood (ca. 1,5 cm dik)

Smeersel 1:

100 g tonijnvlees uit blik

2 el bloemkopjes van kappertjes

1 el citroensap

peper, zout

1 teen knoflook, geperst

olijfolie

Smeersel 2:

100 g jonge ambachtelijke geitenbrie

1 el pasta van zwarte olijven

Smeersel 3 (guacomole):

vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s, gepureerd

1 klein Spaans pepertje

Romeinse peterselie

1 à 2 el citroensap

peper, zout

1 geperst teentje knoflook

Meng de schoongemaakte slamengeling met zachte olijfolie en aceto balsamico of citroensap en kruid met ‘fleur de sel’ en grove zwarte peper. Verdeel over vier borden.

Bereid de drie smeersels. Pureer het tonijnvlees in de vijzel en meng met bloemen van kappertjes, citroensap, zout, peper, knoflook en olijfolie. Meng geitenkaas en pasta van olijven. Meng het vruchtvlees van de avocado met het pepertje, peterselie, citroensap, knoflook, peper en zout.

Toast de driehoekjes brood en smeer in. Leg de crostini bovenop de salade op de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content