Trio uit de zee met kabeljauw, langoustine en tonijn

09/06/11 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:47

Geef je waardering

Trio uit de zee met kabeljauw, langoustine en tonijn

Ingrediënten

Voor 4:
100 g kabeljauwfilet
100 g verse kaas
50 g zongedroogde tomaten
1/2 granny smithappel
1 dl room, 1 dl melk
1/2 limoen
gember

1/4 bloemkool
1,5 dl room
80 g geitenkaas
kerriepoeder
4 langoustines
4 vellen rijstpapier

100 g tonijn of zalm
1 avocado
200 g gekonfijte kerstomaten
2 eierdooiers
2 dl melk
1/2 dl room
20 g suiker

Bereidingswijze

Snij de kabeljauwfilet in carpaccio en vul met een mengsel van verse kaas, gehakte zongedroogde tomaten en kleingesneden granny smith. Maak een sausje van room, limoen en gember. Kleur eventueel groen met levensmiddelenkleurstof voor een contrasterend effect.

Kook de bloemkool in room. Pureer en zeef. Meng met geitenkaas en een snuifje kerrie. Verdeel de puree over aperitiefglaasje. Leg bovenop een gebakken langoustine.

Bereid de tartaar van tonijn of zalm. Haal het vruchtvlees uit de avocado en breng op smaak met sojasaus .Verdeel de tartaar over glaasjes. Snij de gekonfijte kerstomaatjes klein en meng met de eierdooiers, melk, room en suiker. Draai tot ijs. Versier de tartaar met een bolletje ijs en een blaadje basilicum.

Lees meer over:

Onze partners