Trilogie van eendenborst, peperkoektaartje en kriek

10/06/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 3 eendenborstfilets
  • 1/4 knolselder
  • 3 dl room
  • 100 gr peultjes
  • 2 sjalotten
  • 1 bundeltje platte peterselie
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 400 gr aardappelen
  • 100 gr oesterzwammen
  • 5 dl vleesfond
  • 2 dl kriek

Bereidingswijze

Schroei de eendenborstfilets langs beide zijden maar begin steeds langs de zijde met het lapje vet. Bereid ondertussen de knolselderiepuree door deze samen te laten garen met de aardappelen en de room. Bij het doorsteken van de puree wordt deze afgewerkt met peper, zout en nootmuskaat. Bak de sneetjes peperkoek kort langs de beide zijden. Gaar de peultjes en bak ze dan kort met de oesterzwammen. Verwijder het vet van de braadpan waarin de eendenborsten werden geschroeid en bak hier 2 sneetjes peperkoek met fijn gesnipperde sjalotten in, blus met kriek en vleesfond. Laat dit geheel een tiental minuutjes sudderen, zeef dan door en bind met een beetje maïzena.

Schik boven het bord een sneetje peperkoek en spuit hier een torentje knolselderiepuree op. Werk af met het 2e sneetje peperkoek. Leg hieronder een beetje mengeling van oesterzwammen en peultjes en daaronder een waaier van eendenborst die overgoten werd met het sausje. Leg boven het peperkoektaartje nog een paar bieslooksprietjes.

Onze partners