Trilogie van eendenborst, peperkoektaartje en kriek

3 eendenborstfilets

3 eendenborstfilets

1/4 knolselder

3 dl room

100 gr peultjes

2 sjalotten

1 bundeltje platte peterselie

8 sneetjes peperkoek

400 gr aardappelen

100 gr oesterzwammen

5 dl vleesfond

2 dl kriek

Schroei de eendenborstfilets langs beide zijden maar begin steeds langs de zijde met het lapje vet. Bereid ondertussen de knolselderiepuree door deze samen te laten garen met de aardappelen en de room. Bij het doorsteken van de puree wordt deze afgewerkt met peper, zout en nootmuskaat. Bak de sneetjes peperkoek kort langs de beide zijden. Gaar de peultjes en bak ze dan kort met de oesterzwammen. Verwijder het vet van de braadpan waarin de eendenborsten werden geschroeid en bak hier 2 sneetjes peperkoek met fijn gesnipperde sjalotten in, blus met kriek en vleesfond. Laat dit geheel een tiental minuutjes sudderen, zeef dan door en bind met een beetje maĆÆzena.

Schik boven het bord een sneetje peperkoek en spuit hier een torentje knolselderiepuree op. Werk af met het 2e sneetje peperkoek. Leg hieronder een beetje mengeling van oesterzwammen en peultjes en daaronder een waaier van eendenborst die overgoten werd met het sausje. Leg boven het peperkoektaartje nog een paar bieslooksprietjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content