Trifle met peperkoek en granaatappelgelei

16/12/16 om 13:54 - Bijgewerkt op 19/12/16 om 15:46

Trifle met peperkoek en granaatappelgelei

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 6 gelatineblaadjes
  • 40 cl granaatappelsap
  • 6 el suiker
  • 100 g peperkoek
  • 1/2 granaatappel
  • 150 g plattekaas
  • 250 g mascarpone
  • 20 cl goed gekoelde slagroom

Bereiding

  1. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm het granaatappelsap met 4 eetlepels suiker. Laat er de uitgeknepen gelatine in oplossen. Giet in vier glazen en zet minstens 3 uur koel weg om op te stijven.
  2. Verkruimel de peperkoek of snij in kleine blokjes. Haal voorzichtig de pitten uit de granaatappel. Roer de plattekaas los met de mascarpone en de rest van de suiker. Klop de slagroom op.
  3. Meng de peperkoek met de mascarponecrème en spatel er voorzichtig een derde van de opgeklopte slagroom door. Verdeel over de glazen met granaatappelgelei en schep er de rest van de slagroom op. Werk af met de granaatappelpitten en serveer de trifles meteen.

Tip

Trifle (letterlijk : 'een kleinigheidje') is een oerklassiek Brits nagerecht dat van oudsher bestond uit een bodem van in sherry gedrenkt biscuitgebak, een laag vruchtengelei, een laag banketbakkersroom en toefjes slagroom. In de loop der jaren zijn er talloze varianten op ontstaan, o.a. met vers of exotisch fruit, andere soorten alcohol (madera, limoncello, amaretto) en alternatieven voor de banketbakkersroom zoals mascarpone of yoghurt.

Onze partners