Traditionele kaasraclette met Breydelspek

09/06/11 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg raclettekaas
  • 600 tot 800 gr aardappelen (charlotte)
  • assortiment gedroogde en/of gerookte vleeswaren en salami's
  • kirsch
  • peper en zout, 2 uien
  • zilveruitjes, kleine augurkjes
  • 2 sneden Breydelspek

Bereidingswijze

Wikkel de aardappelen in folie en pof ze in de open haard of in de barbecue. Snij de ui in halve ringen en het Breydelspek in kleine blokjes. Een raclettetoestel met pannetjes biedt meer mogelijkheden dan enkel kaas smelten. Bak bijvoorbeeld eerst wat uienringen, wat spek en kleine blokjes aardappel aan in het pannetje en bedek dan met een stuk raclettekaas.

Naar het einde van de maaltijd toe kan u eventueel een heel klein beetje kirsch over de gesmolten kaas gieten. Serveren met de vleeswaren, uitjes, augurken en aardappelen. Een fijn alternatief voor fondue of gourmet; gezellig aan tafel kokkerellen!

Onze partners