Tournedos van melkvarkentje met dadels en Boursin

10/06/11 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 filets van melkvarken van 150 g elk
  • 16 dunne plakjes gerookt spek
  • 1 doosje kerstomaten
  • 4 stukken jonge prei
  • 1 doosje Boursin
  • 160 g groene boontjes
  • 100 g verse dadels
  • 1 klein potje kalfsfond
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • zout, peper, muskaatnoot
  • 4 grote aardappelen
  • 25 cl room
  • 20 cl melk
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • look

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Boter een vuurvaste schotel in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Maak een mengeling met de room, melk, look, zout, peper en nootmuskaat. Doe deze mengeling op de aardappelschijfjes en bedek terug met een laag aardappelschijfjes. Eindig steeds met de mengeling en plaats het geheel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.

Kook de groene boontjes in gezouten water gedurende 10 minuten.

Maak in de lengte een inkerving in de varkensfilets en vul ze op met dadels en Boursin, omwikkel ze met spek en pak ze in door middel van plasticfolie.

Pocheer de filets in een gevogeltebouillon gedurende 18 minuten.

Wanneer de boontjes gekookt zijn, doe ze in een busseltje en bind ze samen met een dun reepje spek en bak ze eventjes in wat boter met peper en zout.

Voor de saus:

gebruik opnieuw de gevogeltebouillon en versterk deze met 4 eetlepels kalfsfond en 2 grote eetlepels Luikse siroop. Snijd de overige stukjes dadel in kleine stukjes en doe ze in de saus. Kruiden met peper en zout en laten inkoken.

Recept: Eddy MÃ1/4nster - Bobbenotje

Lees meer over:

Onze partners