Tortilla van Mechelse koekoek, avocado, limoen, koriander en Gouden Carolus Tripel

Voor 8:

Voor 8:

tortilla’s

1 filet van Mechelse koekoek

20 ml arachideolie

1 el cajunkruiden (of een mengsel van paprikapoeder, komijn, korianderzaad, peper en zout)

1/4 gele paprika

1/4 rode paprika

1/4 groene paprika

4 lente-uitjes

4 babymaïskolfjes

barbecuesaus (La William)

Voor de dressing:

1 avocado

1 eetlepel gehakte koriander

2 el yoghurt

sap van 1 limoen

1 el suiker

snuif zout

Bereidingswijze:

Snij de filet in stukken en doe ze in een kom met de arachideolie en de cajunkruiden. Meng goed door elkaar en laat trekken. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de andere ingrediënten erbij en mix glad. Proef en balanceer met zoet en zuur indien nodig. De dressing moet zoetzuur smaken met een duidelijke koriandertoets.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Snij de paprika’s in reepjes en snij de lente-uitjes en de babymaïskolfjes dwars doormidden. Verhit een goede scheut olie in een wok en roerbak de groenten met de Mechelse koekoek.

Maak de tortilla’s even nat onder de kraan en leg ze 30′ in de warme oven, zodat ze zacht en plooibaar zijn. Je kunt ze ook in een hete koekenpan opwarmen.

Strijk op elke tortilla een laagje barbecuesaus en verdeel er ongeveer 1 flinke eetlepel van de kip en de groenten over. Sprenkel er de dressing over. Vouw de tortilla onderaan een stukje om en rol hem dan dicht van links naar rechts. Serveer met wat extra dressing en een glas Gouden Carolus Tripel.

Uit ‘Bapas’ van Karl Van Malderen, uitgeverij Manteau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content