Tortilla de patatas (aardappelomelet, opgediend met aïoli)

09/06/11 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

Tortilla:

  • 5 eieren
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

Aïoli:

  • 2 soeplepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 soeplepel gehakte peterselie

Bereidingswijze

De aardappelen schillen en in plakjes snijden. De schijfjes bakken in olijfolie tot ze zacht zijn. De versnipperde sjalotjes en de fijngehakte teentjes knoflook fruiten in olijfolie. Aardappelschijfjes, versneden sjalotjes en knoflook laten uitdruipen en drogen op keukenpapier. De eieren breken boven een kom en loskloppen. Kruiden met peterselie, peper en zout. De aardappelen, sjalotjes en knoflook toevoegen. Een scheut olie in een koekenpan verhitten en het eierbeslag in de pan laten glijden. Met een spatel een eiertaart vormen en lossteken van de bodem. Wanneer de tortilla vorm begint te krijgen en de onderkant lichtbruin is gebakken, haalt men de pan van het vuur. Een bord, iets kleiner dan de omtrek van de pan, boven op het baksel plaats en de pan draaien. De tortilla ligt nu op het bord met de gebakken kant naar boven. De tortilla terug in de pan laten glijden en nog 2 à 3 minuten aan de andere kant bakken. De ingrediënten voor de aïoli mengen. De tortilla met aïoli en brood opdienen.

Lees meer over:

Onze partners