Torrijas

Voor 4 personen
  • duimdikke sneden oud brood (Frans stokbrood, witbrood enz.)
  • 1 kopje melk (of wijn, of water met honing)
  • 1 ei
  • vegetarische olie om te bakken
  • 1 kl vanillesuiker
  • kaneel, naar smaak
  • honing (facultatief)
Bereiding
  1. Giet de vloeistof in een schaal, voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop alles los met een klopper.
  2. Giet een laagje olie in een bakpan en verwarm op matig vuur. Laat de olie niet verbranden. Zet de schaal met vloeistof dicht naast de pan. Dompel het brood, afhankelijk van de ouderdom en hardheid, 2 à 3 minuten in de vloeistof (niet te lang want dan valt het uiteen).
  3. Til de sneden met een spatel of schuimspaan voorzichtig uit de vloeistof, laat kort uitlekken en leg in de olie in de hete bakpan. Bak het brood eerst aan één kant goudbruin, draai en bak vervolgens aan de andere kant goudbruin.
  4. Haal de sneden uit de pan, leg op keukenpapier en bestrooi met suiker en kaneel. U kunt ook een lepeltje vloeibare honing over de bovenkant van het brood uitstrijken.
  5. Dien de torrijas onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content