Torentjes van geitenkaas met cidervinaigrette

09/06/11 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 4 kleine ronde geitenkaasjes
  • 2 Jonagold appelen
  • 2 el suiker
  • ciderazijn
  • 2 koffielepels lavendelhoning
  • 3 sneden peperkoek
  • boter
  • eikenbladsla

Bereidingswijze

Was de appelen, verwijder het klokhuis en snijd uit iedere appel 2 plakken van 2 cm dik. Bak deze goudkleurig in boter. Leg de plakken in een vuurvaste schotel en bestrooi ze met suiker. Leg de kaasje op de appel. Plaats de torentjes in een voorverwarmde oven (zo'n 10 minuten bij 230° C). Zet de bakpan terug op het vuur. Verwarm en blus de warmte met een scheut ciderazijn. Laat eventjes koken en roer de lavendelhoning door de saus. Snijd de peperkoek in dobbelsteentjes en bak de blokjes krokant in boter. Plaats de torentjes in het midden van voorverwarmde borden. Strooi blokjes peperkoek rond de torentjes en giet de saus uit. Versier met eikenbladsla en eventueel lavendelbloesem.

Lees meer over:

Onze partners