Nodig voor 4:
4 ronde, roestvrijstalen vormen
12 uitgestoken ronde plakken mozzarella
300 g krabvlees (liefst grote stukken)
2 pompelmoezen
groene blaadjes sla (ijsberg, ezelsoren, raketsla)
olijfolie
zout en peper
Saffraanmayonaise:
1 dl mayonaise
1 dl slagroom
1 doosje saffraan
Snijd de mozzarella in plakken en steek 12 rondjes uit met behulp van een vorm. Schil de pompelmoezen, snijd de partjes los tussen de vliesjes en vang het sap op. Klop de olijfolie met het citrussap, peper en zout tot een emulsiesaus. Wentel de krab door de emulsie. Maak de sla schoon, trek de blaadjes in stukjes en wentel de blaadjes door de citrusolie. Bereid de saus: breng de room aan de kook, los de saffraan op en kook kort. Laat de room gedeeltelijk afkoelen (zo nu en dan roeren). Meng room en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Zet de vormen op de borden. Leg onderin een plak mozzarella. Schep een laagje krab in de vormen en dek af met mozzarella. Schik een laag partjes pompelmoes in de vormen en dek af met mozzarella. Druk licht aan, verwijder de vorm en versier de taartjes met een boeketje salade en een krabbenpoot. Giet de saus rond de constructie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier