Torentje van krab en gerookte zalm

10/06/11 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 150 g krabvlees
  • 100 g plattekaas
  • 2 stengels witte selder
  • 1/2 Granny Smith-appel
  • 1 stengel citroengras
  • citroensap
  • peper en zout
  • 4 sneden gerookte zalm

Afwerking:

  • bieslook
  • curryvinaigrette (klassieke vinaigrette verrijkt met currypoeder)

Bereidingswijze

De selder en het vruchtvlees van de appel in kleine blokjes snijden. De plattekaas, het krabvlees, het fijngesneden citroengras en wat citroensap toevoegen en alles mengen. Kruiden met versgemalen peper en zout. Op elk bord een metalen cilinder (of andere vorm) plaatsen en deze vullen met het krabmengsel. Alles goed aandrukken. De gerookte zalm in sliertjes snijden en over het krabmengsel verdelen. De vorm wegnemen. De torentjes versieren met bieslook en wat curryvinaigrette op de bordspiegels aanbrengen.

Lees meer over:

Onze partners