Torentje van in mosterdzaad gemarineerde entrecôte

09/06/11 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g lendenribstuk

Vleesmarinade:

  • 4 el zaadjesmosterd
  • 2 el broodkruim
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano

En verder:

  • 8 krielaardappels
  • 8 kerstomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 500 g verse spinazie, raketsla

Voor de saus:

  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 rode en 1 oranje paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • 125 g yoghurt
  • 1 el versgehakte koriander

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snij het vlees in schijven, strijk het in met zaadjesmosterd en rol door de marinade (mag de dag voordien). Saus : stoof de ontvelde paprika's met de versneden knoflook aan in olijfolie, voeg aubergine toe en stoof tot moes. Doe de rest van de ingrediënten erbij.

Snij de mozzarella in schijven en omwikkel met spek. Kook de krielaardappels, hol ze uit en gebruik ze als kommetje voor de saus. Kruid de aardappelpuree met zwarte peper. Stoof de spinazie kort in boter. Grilleer de entrecote kort en heet en laat 5 minuten rusten.

Rooster de kerstomaatjes en de mozzarellapakketjes kort tot de kaas begint te smelten. Maak de borden op met raketsla, aardappelpuree, spinazie, een schijf vlees, verpakte mozzarella, een gegrild kerstomaatje en een leeggehaald aardappeltje met saus.

Onze partners