Torentje van gerookte snoekbaars met tomaten

10/06/11 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 stukken filet van snoekbaars van 125 g elk
  • 4 tomaten
  • 1 soeplepel fijngesneden basilicumblaadjes
  • bouillon van schaaldieren (kreeft, garnalen of mosselen)
  • peper
  • zout
  • 4 ringvormen
  • een rookoventje

Bereidingswijze

De vis kruiden met peper en zout en in inox ringen schikken. De tomaten blancheren, verfrissen en huid en zaden verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De ringen met de vis in een rookoventje zetten en de stukken filet juist gaar roken. De bouillon zeven en uitgieten over vier warme borden. De blokjes tomaat en de basilicum toevoegen en de torentjes van vis in het midden van de borden schikken.

Bouillon van schaaldieren bereidt men door schaaldieren in een grote pot met water, versneden wortelen, groene selder en peterseliestengels langzaam aan de kook te brengen. Alles zo'n 3 uur zachtjes laten pruttelen, zodat er een geurige, heldere bouillon overblijft.

Lees meer over:

Onze partners