Torentje van gebakken eend, knolselderpuree, stekelzwam en een sausje met truffelolie

09/06/11 om 18:16 - Bijgewerkt om 18:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eendenborsten
  • 8 aardappelen
  • 1 knolselder
  • een scheut room
  • 1 eierdooier
  • 100 g boter
  • 400 g stekelzwammen (of andere paddestoelen)
  • 2 el wijnazijn
  • 2 dl wild- of gevogeltefond
  • 1 dl rode port
  • 1 sjalot
  • enkele takjes peterselie

Bereidingswijze

Maak de knolselder schoon en kook de helft ervan gaar. Giet het kookvocht af, pureer de knolselder en kruid met peper en zout. Schil en kook de aardappelen. Stamp de gekookte aardappelen tot puree en voeg een scheutje room, een eigeel en boter toe. Vermeng de aardappelpuree met de knolselderpuree. Bak de eendenborsten krokant en leg ze vervolgens nog 5 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C. Hou het vlees bij voorkeur rosé. Verwijder het braadvet uit de pan, zet de pan terug op het vuur en kook de braadresten los met rodewijnazijn en een scheut port. Laat het vocht inkoken tot de helft. Voeg wildfond toe en laat de saus verder inkoken. Haal de pan van het vuur en klop de saus op met koude klontjes boter. Parfumeer de saus net voor het opdienen met enkele druppels truffelolie (opgepast, de truffelsmaak mag niet overheersen!). Bak de paddestoelen krokant en voeg een versnipperd sjalotje en een beetje fijngehakte peterselie toe.

Onze partners