Topinamboersoep met truffelolie, gefrituurde salie en topinamboerchips

09/06/11 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 500 g ram topinamboers
  • 5 dl lichte groentebouillon of water
  • mespunt suiker
  • 5 dl melk
  • enkele druppels truffelolie
  • zout en witte peper

Voor de topinamboerchips:

  • 1 grote topinamboer
  • 1 salieblaadjes
  • frituurolie

Bereidingswijze

Maak eerst de topinamboerchips: verhit de olie tot een stukje brood in 30 seconden goudbruin kleurt. Snijd de topinamboer in flinterdunne plakjes en frituur deze in olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten in de boter. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden topinamboers toe en laat ze 15 minuten stoven. Voeg de bouillon of het water toe en kruid met zout, witte peper en suiker. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de topinamboers gaar zijn. Pureer de soep met de melk en breng weer aan de kook. Frituur de salieblaadjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over vier borden en versier met de salieblaadjes en topinamboerchips. Werk af met enkele druppels truffelolie.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Lees meer over:

Onze partners