Tonnetje gevuld met ganzenlever en duif

09/06/11 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 duiven
  • 100 g boter
  • 4 sneden van 100 g ganzenleverterrine
  • 200 g gedopte tuinbonen
  • 4 baby-artisjokken
  • 1 citroen
  • 12 stengels bieslook
  • 4 hoge vormpjes met een diameter van 7 cm

Bereidingswijze

De duiven fileren. De bouten en borsten braden in boter. Kruiden met peper en zout. De tuinbonen doppen, koken in gezouten water, verfrissen onder koud water en de vliesjes rond de bonen verwijderen. De bladeren en het hooi van de artisjokken snijden. De bodems 1 minuut koken in water met citroensap, laten afkoelen in de koelkast en vervolgens doormidden in twee plakken snijden. Van de bovenste plakken snijdt men dobbelsteentjes, die men mengt met de tuinbonen. De sneden ganzenlever uitsteken met behulp van de vormpjes. De overblijvende randjes mengen met de artisjokblokjes en tuinbonen. De duivenborsten in twee plakken snijden (escaloperen). De vormen vullen. Onderin komt de mengeling van artisjok, bonen en ganzenlever. Daarop komt een snede ganzenlever en daarbovenop de plakken duivenborst met de rosékant naar boven. Een weinig aandrukken. De ringen verwijderen en het torentje versieren met goudgeel gefrituurde blaadjes artisjok (150° C.) en stengels bieslook. De billetjes naast de constructie leggen.

Lees meer over:

Onze partners