Tonijn - oester / radijs / borage

07/12/12 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 120g tonijn
  • 1 sjalot
  • 30g eidooier
  • 20g mosterd
  • 1g tabasco
  • 5g worchester
  • 15g hijiki
  • 2 lenteui
  • 5cl dashi-azijn
  • 3g dragonazijn
  • 4 radijsjes
  • 1 rettich
  • 1 chinese groene radijs
  • 1 red meat radijs
  • 1 schaaltje borage cress
  • 4 Gillardeau oester

Bereidingswijze

Tonijn en sjalot in brunoise snijden. Sjalot goed wassen in een handdoek en uitwringen. Maak de brunoise van tonijn aan met de sjalot, eidooier, mosterd, tabasco, worchester, dragonazijn, peper en zout.

De oester boven op de tartaar leggen ih midden vh bord.
De radijzen (4 soorten) goed wassen, fijn snijden en op ijswater leggen (min. 1 uur).

Week de hijiki 30 min. In koud water en kook vervolgens 7 minuten in gezouten water. Snij het loof vd lenteui in fijne ringen.

Week de radijzen 10 minuten in dashi-vinaigrette en schik ze vervolgens luchtig over de tonijn en oester. Werk af met hijiki en borage cress.

Een recept van Dimitry Lysens, chef van restaurant Magis.

Lees meer over:

Onze partners