Tonijn met quinoa en radijsjes

22/06/17 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:40

Tonijn met quinoa en radijsjes

Tonijn met quinoa en radijsjes © Kris Vlegels

Geef je waardering

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g tonijn (1 mooi kraakvers stuk)
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • grof zout

Bereidingswijze

Voor de quinoasalade

  • 150 g quinoa
  • 1 gezouten citroen, in kleine stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie gesnipperd
  • 1 komkommer, in kleine stukjes
  • 1 granaatappel
  • sushiazijn

Voor de afwerking

  • radijsjes
  • 1 snackkomkommer
  • sjalottenringetjes
  • eetbare bloemetjes

BEREIDINGSWIJZE

Rooster de tonijn met een mooi ruitmotief in de grillpan. Snijd in plakjes, breng op smaak met wat olijfolie, versgemalen peper, grof zout en limoenraspsel.

Kook de quinoa gaar in gezouten water, spoel kort onder koud water, laat uitlekken. Meng met de brunoise van gezouten citroen, sjalot en komkommer, peterselie en granaatappelpitjes. Breng op smaak met grof zout, olijfolie, limoensap en sushiazijn. Werk de salade af met geschaafde radijsjes, komkommer, sjalotjes en eetbare bloemen.

Onze partners